torstai 14. marraskuuta 2013

Muisteloiden loppurysäys ;)


Ollaankin päästy sitten lokakuuhun. Eli viime kuuhun. Hui! 7kk on mennyt niin että huhheijakkaa, eihän tässä meinaa perässä pysyä! No mutta 7kk höpötyksiä seuraavalla kerralla, nyt lokakuuhun ja puolivuotiaaksi kasvuun :) kasvun aikana ehdittiin jopa nukahtaa syliin, alkanee olla viimeisiä kertoja, kun semmoista tapahtuu..


Lokakuun alussa Kuopus alkoi olla erittäin kääntyväistä sorttia ja viihtyi itsekseen lattialla pitkiä aikoja. Konttausnytkytyksiäkin alkoi tulla (kuvassa). Kantotarpeet olivatkin sitten erittäin vähäiset, isosiskon hakureissut päiväkodista ulkoiluineen ja satunnaiset kaupassakäynnit, siinäpä ne. Myönnän olevani erittäin laiska mihinkään lähtijä, joka voisi elää suljettuna sisällä kuukausia, jos siihen olisi mahdollisuus ja langat ei loppuisi kesken :D toki niitäkin saa postimyynnistä ;) Pari tekelettä tuli tehtyäkin lokakuussa, itselle (kuvassa, lanka Novita Polkka Ruoste, ohje inspiroitu) ekat sukat ikinä ja jatkoksi aloitin Kuopukselle junasukat :)


Sain myös ommeltua jotain! Eli ompelin Kuopuksen kantamiseen wraptain eli neliöliinan levitettävin olkaimin. Tähän käytin viimeisen palan puuvillaista Didymos Eva -liinaa paneeliin (toinen puoli värjättyä liinakangasta), toisesta kantovälineestä olkaimet (samaa Eva-liinaa), jotka oli  valmiiksi ommeltu (itse) alkupäästä topatuiksi ja loppuosa avautuu sitten puolen liinan levyisiksi olkaimiksi. Huppuun käytin myös pinkkiä fleeceä ruskean liinakankaan seuraksi. Sopii sekä edessä- että takanakantoon :) unetkin näyttää maistuvan...


(taakse en osaa vielä kunnolla levittää olkaimia, joten menevät vain ristiin takana, kuten neliöliinoissa yleensä)


Pientä varusteluakin oli jälleen ilmassa. Kantotakin tilalle ostin kaverilta Äiskä fleecekantoponchon (MamIdea, vasemmalla) ja lisälämmikkeeksi fleecekantoliivin (Peekaru/Boba, oikealla). Toivottavasti näillä mennään suurin osa talvesta :) Villainen liina on järestään aina päällä, kun ulos lähdetään.


Aiemmin olin jo hankkinut kantosuojan (MamIdea), johon löytyy lisäksi tehty teddylämmike. Monenlaisella kombinaatiolla on siis mahdollista lähteä reissuun :) Mutta kaikista vie ehkä voiton, toistaiseksi, tsi-kantopaneeli olemassa olleeseen ihanan turkoosiin takkiini. Eurokankaasta löyty sopiva vetoketju omaan takkiin (sattuivat olemaan samaa firmaa :o ) ja ompelin fleecestä paneelin, joka pitää takin yhtenäisenä eikä oo ilmarakoja juurikaan, joista tuuli pääsisi puhaltamaan. Mielessä on tehdä vielä toinen versio, lämpimämpi (kaksi kerrosta kangasta ja ehkä jokin muu ratkaisu yläreunaan).


Onneksi lokakuussa oli suht hyviäkin ulkoilukelejä. Käytiin koko perheen kävelyllä eräänä sunnuntaina, esikoinenkin pääsi isille reppukyytiin (tsi-reppuun), se kun otettiin varuiksi mukaan, jos likka ei jaksa koko matkaa kävellä. Kevyempi tuo oli kantaa mukana kuin rattaat ;)


Talvikin piipahti, ja Kuopus pääsi näkemään ensilumen :) Tässä menossa villarengasliinalla autolle kauppareissua varten. Lenkille lähtiessä kaikki vaatteet ja asusteet villaa, villaliinan sisälle, kantopaneelin alle.


Isosiskokin innostui taas kantamisesta  nähtyään Kuopuksen niin monesti äidin kyydissä. Halusi käyttää omaa liinaansa, sekä taakse että eteenlaitettuna. Oma pikku "kuopuksen nimi" nukke kyydissään.
Tulipa sitä harjoiteltua taas masureppua, johon nelosen kokoinen Didymos Eva (villainen) sopikin kuin nakutettu :) niitä harvoja kertoja siis kun olen saanut kyseisen sidonnan onnistumaan :)
Lasten kanssa tuli touhuttua paljon sisätiloissa, ja tulipa kokeiltua tandemkantoakin ;) Kuopus selässä tsi-wraptaissa ja esikoinen kiepautettuna rengasliinaan eteen. Ainakin esikoisella oli hauskaa.
Palloa tuli pelattua, ja turvallisinta Kuopukselle oli ottaa selkään reppuun mukaan, eipähän ollut tekemässä tuhojaan tai jäämässä alle.


Ja vielä lopuksi kuukauden liinahankinnat :D hmm, jotenkin paisunut käsistä tämä homma ;)

Samasta osoitteesta saapuivat värjätty Ellevill Jade 5,5 kokoisena sekä Natibaby Mulu villainen 6 (josta onkin tullut luotto ulkoiluliina).


Meillä käväisemään saapui alemman Girasolin kaveriksi (se tosin lähti myöskin) Rainbow Springs, 2-koon liina, josta piti tulla rengasliina lähtevän tilalle...noup, sekin lähtemäisillään :) Ei tunnu Girasolit meillä pysyvän, ei oo vielä se täydellinen löytänyt tietään kotiin...

Ja tästä paketista sitten juttua seuraavan kerran ;)
2 kommenttia:

  1. Voi ihana pikkukantaja siellä, meilläkin esikoisen vauvanuken nimi on sama kuin kuopuksen. :) ja se menee yleensä niin että nukke on kerttu ja kuopus on "kerttu, joka liikkuu" :D

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo ompelemasi neliö! Voi kun itekkin osais.. :)

    VastaaPoista