perjantai 8. marraskuuta 2013

Kesäheinä 2013

 Kesällä tuli käytyä paljon mökillä, jossa appivanhempani asuvat. Liinat kulkivat tottakai mukana, ja käytännöllisiä olivatkin :) Pitkät kesäyöt vaativat hiukan pimennystä ikkunoihin ja koska yöllä ei juuri liinoja tarvitse (en ole ottanut tavakseni hyssytellä uneen liinassa ;)), niin mokomat sopivat sitten ikkunan eteen. Kuten kuvassa näkyvät Haikis Ulli ja lainassa ollut Didymos Antrasiitti/kivi pellavaindio, aika superliina kesähelteillä! Tässä näkeekin hiukan kudonnan ja materiaalin eroja, tiivis puuvilla vs. indiokudontainen pellavainen (helposti rypistyvä) liina.
Mökki, perinteinen punainen ja perunamaa vieressään, hellii kesäsäällä. Pitkän (260km) ajomatkan jälkeen oli mukava päästä liinaan köllimään. Pikkuneiti ei juuri perustanut automatkoista tuollon n. 2kk ikäisenä.

Tätä mies teki koko kesän, joten sai ottaa välillä Isosiskonkin mukaansa :) Onneksi sain keväällä tehtyä taapero/preschooler kokoisen repun, ei neiti olisi enää muuhun mahtunut. Isokokoista 2,5 vuotiasta ei olisi muuten pystynyt kunnolla valvomaan isin heittäessä virveliä ja minun ruokkiessani Kuopusta.
Uusia hankintoja tarpeeseen tuli myös tehtyä. Iso liinailukassi (Girasol), jonka leveä olkain ja kevyt (150g!) olemus antoivat mahdollisuuden kantaa isoa määrää tavaraa mikäli tarve vaati :) Ohessa näkyy myös pari vuotta sitten tehty pussukka, josta on tullut vakiovaruste kantamisen myötä. Kulkee kortit ja avaimet kätsysti mukana ;) Kesän eka uusi liina (molemmissa ao. kuvissa kera 2kk Neidin) oli Ellevill Jade Mild koossa 4, josta toivoin the kesäliinaa...no tuli tuota muutamasti käytettyä mutta ipanan kasvattaessa massaa, ei liinan pituus riittänyt enää levitettyyn kietaisuristiin, joten on odotellut parempia kanto (- tai muuta käyttöä) aikoja. Vois olla ihan okei perusreppuliina selässä kantoon, väri täytyy vaan miettiä uusiksi...turhan nude mulle ;) ja joo, tämänkaltaisia ajatuksia sitä käy ajoittain, kun miettii jonkun liinan kohtaloa...uusiako, myydäkö vai tehdäkö siitä aivan jotain muuta.


Myös villapuolella tuli tehtyä hankintoja. Didymoksia jälleen molemmat, eli Eva kokoa 4 sekä Allegro aallot kokoa 7. Eva on jämäkkä, leveä liina, joka on melko hyvä perusreppusidontaan, ja sai sillä keskeytetyn kietaisuristinkin tehtyä, en vaan tykkää ko. sidonnasta. Kuopukselle kelpasi :) Samoin kuin Allegro, jota onkin tullut käytettyä ahkeraan aina kesän vilpoisilta illoilta nyt syksyyn saakka. Tämäkin liina on melkolailla mun värinen, kuten terracotta zara.


Leikkikentillä tuli viihdyttyä jonkun verran, kun Esikoinen jäi kesälomalla päiväkodista. Onneksi kotitalon takana on pieni Rastaanpuisto, jossa tuli käytyä usein. Kesä oli kyl lämpimine keleineen niin helppoa aikaa lähteä ulos! (Tätä kirjottaessa kun on inhottavat, vaihtelevat sadekelit..) Jälkikäteen mietittynä olis voinut ulkoilla enemmänkin...Kuvassa taas lainassa ollut Antrasiitti/kivi indio. Olin muuten ennen tätä liinaa suoraan sanottuna indio-vastainen (en mää tommosta kalsarikuviointia halua), mutta käyttömukavuus vei voiton...kiitos vaan liinaansa lainanneelle ;) Omaksi ei sentään ole (vielä) tullut hankittua, mutta ensi kesä on tulossa...


Yksi kesän suurimmista rakkauksista oli Ellevill Zara "mint", pehmeänletkeä käsinkudottu, mutta harmikseni liian kapea (oikea pikkuvauvaliina <3) Turkoosi on väri, josta tykkään ihan sikana, ja kun ostopyyntööni vastattiin tällä ihanuudella niin olihan se pakkohankinta. Tällä mentiinkin koko heinäkuu varmaan, niin kuin kesäkuu mentiin puoliksi indiolla. Unihiekkaakin kyseisessä liinassa oli paljon, lähes joka kerta Kuopus siihen nukahti.


Kuopus esittelemässä kestovaippa-lookkiaan, suoraan liinasta sängylle nukkumaan laskettuna :) Ikää 3kk, käytössä 62cm body ManyMonthsin jatkopalalla varustettuna ja "babylegsit" eli säärystimet jaloissa. Vaippana äitiyspakkaus 2011/12 (?) tuttu vihreä taskuvaippa, jotka toimi Neidillä 2-5kk ikäisenä, sitten siirryttiinkin seuraavaan kokoon pikkuhiljaa...Neidille kun kertyi massaa ihan mukavasti kesän aikana ;)
Liinapino  14.7.13 (ilman reppuja yms) eli rengasliinat ja pitkät kudotut (vasemmalta oikealle ylhäältä alas):
Didymos Tom 3, Girasol Kaskisavu 3, Didymos Eva villa 4, Haikarankehto Ulli 5.
Didymos Rosalinde renkula, Ellevill Zara mint 6, Vauva-lehden tilaajalahjaliina, Didymos Geckos Mauvein.
Didymos terra indio villa renkula, Ellevill Jade Mild 4, Ellevill Zara Terracotta 6, Didymos Allegro aallot villa 7.Esikoinen alkoi pikkuhiljaa lämmetä myös liinailulle. Toki kun sisko niissä paljon aikaansa viettää niin miksei hänkin ;) Mikki pääsi Tom-liinan kyytiin, ja esikko itse Haikarankehdon kyytiin perusreppuun.


 Lenkkeiltyä tuli paljon heinäkuussa, kelit helli ja iltaisin oli ihana käydä rauhallisella kävelyllä, samalla kun Kuopus sai otettua iltatorkut. Geckot ja zara minttu olivat runsaassa käytössä, tosin ennemmin kävelylle olis lähtenyt ekan kanssa, koska se on paljon tukevampi kuin tuo zara. Zara vaan on niin nätin värinen <3 Ihanaa oli myös liinailun tuoma vapaus valita omat lenkkireitit, ei tarvinnut jämähtää kävelyteille tai pururadoille.


Porvoossakin käytiin sukuloimassa heinäkuussa. Sielläkin kiertelin lapsuudenmaisemia Gammelbackassa, uskaltauduin jopa metsikköön lähellä seurakuntakeskusta, jossa minut ja mieheni on vihitty. Siellä onkin nykyään luontopolku, jonka antimia kävin kattelemassa, Kuopuksen nukkuessa koko reissun ajan....
Sitä muuten saattaa ihan vahingossa pukea liinan kanssa yhteensopivat vaatteet päälle ;) Ainakin mukelolle. Zara Mint vielä uudemman kerran, ja aivan mahtis kantohattu (jonka hävitessä joutuu miettimään muita vaihtoehtoja, jotka ei miellytä yhtään niin paljon).


Heinäkuun (ja kesän) lopuksi, flunssaisena, oli pakko käydä kattomassa vielä nämä:


Kahdestaan kuopuksen kanssa, molempien elämien ekat kuninkuusravit! Hyvin jaksoi kanniskella sen 4-5h mitä reissussa meni...

Syksyyn palaillaan myöhemmin, kiitos lukemisesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti