keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Huhtikuinen kullanmuru, kahden lapsen arkea


Olin ottanut mukaan synnytysosastolle trikooliinan sekä rengasliinan. Rengasliina (värjätty Didymos Rosalinde, itse rengastettu) oli kyllä ykkönen! Trikooliinaa en sairaalassa jaksanutkaan alkaa sitomaan, joten kokeilin rengasliinaan ja kas, se toimi :) Nyytti (sp 4kg) meni kevyesti siinä ne muutamat kerrat, kun poistuin sairaalassaoloaikana (2,5vrk) aikana pois huoneesta. Oma imetyspaita oli muuten ihan ykkönen, ne pitkähihaiset kaavut ei oo ihan mun mieleen..
Synnytyshän oli nopea ja lääkkeetön, mikä sopi mulle loistavasti :) ehkä myös sen takia jaksoin aloittaa kantamisenkin suhteellisen nopeasti. Tällä kertaa tuntui jopa siltä, että olisi jaksanut lähteä kotiin aiemminkin, mutta Kuopusta piti tarkkailla sinne 2vrk ikään saakka. Pääsimme kotiin 2,5vrk ikäisen tyttösemme kanssa. Olikin ihanan aurinkoinen päivä tuolloin, varmaan huhtikuun lämpimimpiä :) 


Esikoinen on ihana, alussa varsinkin, tykkäs paijata siskoaan. Tytöille tuli ikäeroa 2v5kk2vrk, suht passeli aika, vaikka uhmaakin on riittänyt. Ymmärti kuitenkin hyvin, että sisko tarvitsee äitiä hitusen enemmän.
Vaikka Kuopus olikin sen 4kg ja 50cm syntyessään, kaikki 50cm vaatteet meni yllättävän hyvin päälle. Onneksi niitä edes muutama oli varattuna, jotenkin oletin, että yliaikainen tarvii heti vähintään 56cm vaatteet ;)


Ensimmäiset pari viikkoa menivät ihan vain "pesiessä", lähentymisessä vauvan kanssa. Esikoinen jatkoi Miehen lyhyen isyysloman jälkeen päivähoidossa, jotta saimme rauhassa tutustua toisiimme ja tankkailla maitoa. Jotenkin en myöskään uskaltanut heti lähteä ulos vauvan kanssa ja toisaalta ei tehnyt mielikään, toisin kuin esikoisen kohdalla, jolloin olis heti tehnyt mieli lähteä kaupoille.
Kuopuksen ollessa 2 viikkoinen, kävin ystäväni/kantoliinatukihenkilön pakeilla harjoittelemassa Geckos-liinalla kietaisuristi. Tuohon mennessä olin kantanut vain rengasliinalla ja trikoisella, en uskaltanutkaan alkaa ite sitomaan kudottua. Kuvassa kietaisuristi, jossa vauvan jalat ulkopuolella. Kuopus on vissiin ollut jo synnäriltä saakka valmis pitämään jalat ulkona liinasta, eli lonkat ovat auenneet aikaisin. Toisessa kuvassa näkyy millä tavalla jalkojen pitäisi olla selällään maatessa, jotta ne voi turvallisesti laittaa liinan ulkopuolelle. Jos olisivat olleet sykkyrämmässä niin jalat olisivat jääneet vain liinan sisäpuolelle, mikä on helppo tehdä kudotun liinan kanssa. Tätä jalkojen asentoa sanotaan sammakkoasennoksi tai M-asennoksi, muodon mukaan :)Kotona kanniskelin melko paljon, Kuopus tykkäsi nukkua liinassa :) alkuun nukkuikin lähes kaikki päiväunensa liinassa, jos ei syliin nukahtanut sattumalta. Totesin erään sinisen liinan (kuvassa) olevan aika hyvä pikkuvauvan kanssa, sopivan letkeä kaveri sidottavaksi.


Kuvassa näkee muuten hyvin moltonin eli niskatuen, johon voi käyttää vaikka harson tai vaippaimun tai minkä tahansa sopivan kokoisen vaatekappaleen. Se tuo tukea vauvan ei niin jämäkälle niskalle.

Tässä menikin pikkuisen ekat pari viikkoa :) päiväohjelmaan ei kuulunut juuri muuta kuin vauvan nuuskuttelua, herkuttelua, juomista sekä syömistä, ja niin, Esikoisen hakemista hoidosta kotiin tai leikkeihin pihalle. Toukokuu ja koko kesä vaikuttivat erittäin lupaavilta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti