Kantovälinegalleria 2011 & 2012

Tännepä esittelyjä käytössä olleista ja olevista kantovälineistä, niin kuin ne itse olen kokenut :) oma sivunsa kullekin vuodelle, tulloo muuten kilometriviesti ;)

Esikoisen aikaan eli puolivuotiaana kesällä 2011 oli käytössä Didymoksen Laura-kuvioinen kudottu puuvillainen liina koossa 7. Liina oli aikalailla passeli aloittelijalle, sillä se oli oikein kesyyntynyt tapaus. Kuvassa ekoilla liinatreffeillä sidontaa laittamassa kuntoon ;)


Toisena käytössä oli ensimmäinen tsi-neliö, joka on tehty ennen yhdenkään näkemistä livenä, Scandi mei tain (Blogista löytyvillä) ohjeilla. Aika hyvä tuli ekaksi tekeleeksi, vaikka itse sanonkin ;) Materiaaleina oli joku marinoitunut puuvillasatiini paneelissa, tukikankaana puuvillaa välissä, ja toinen puoli paneelista sekä hihnat on tehty puuvillapellavasekoitteesta, jonka löysin Eurokankaasta.


Siinäpä ekat kaksi, näillä pärjäsi hyvin alkuun ;) mutta sitten aloin janota rengasliinaa, jonka senkin jouduin tehdä itse, kun ei muuten mieleistä löytynyt :D
Eli Haikarankehto Leo Natur -liinasta tein värjäämällä ja rengastamalla pitkän rengasliinan, n. 2,5m pitkän. Normaalisti ne ovat noin kahden metrin pituisia. Renkaat löysin huuto.netistä, ohjeen "jostain päin nettiä", jota en muista enää. Leo oli valmis 2-koon liina, eli n. 2,7m pitkä, josta leikkasin toisen pään suoraksi (viistotus pois) ja ompelin laskostamattomana, kerran taittaen väliin. Kahdella suoralla ja yhdella hunajakennolla varmistettu ommel, tadaa, valmista. Värjäys tapahtui ennen leikkaamista, ensin Dylonin Powder pinkillä (ei tapahtunut juuri mitään) ja sitten vielä uusiksi käsivärillä Dylon Flamingo pink, joka toi tarvittavan sävyn.
Kuvassa Kuopus n. kuukauden ikäisenä, jolloin nukahti melkein minne vain :)


(Ja koska blogin pito on uutta, hokaan että pitääkin jatkaa tähän samaan viestiin, jos haluan kaikki samalla omalle sivulleen...;) jaiks :P)

Heinä-elokuussa 2011 saapui muutamakin uusi kantoväline. Ensin tein toisen neliön, joka tuli miehen käyttöön (huom. kuosi ;)), tämäkin sittemmin muuttanut muualle. Seuraavaksi tuli huuto.netistä ostamani kantoreppu, jota pitkään luulin tsi-versioksi, kunnes joku tunnisti sen Babies beyond borders (bbb) mei favorite buckle carrier -nimiseksi kantovälineeksi :D eli kyseessä on pehmeärakenteinen (vs. Manduca joka on suht "kova" kantoreppu) reppu, jonka olkaimet ovat hieman levitettävää mallia. Tämä yksilö on vauvakokoa, esikoisella toimi n. 1v9kk saakka, ja kuopus ollut kyydissä jo 4kk ikäisenä. Unituki ja rintaremmi oli irrotettavat, joten ne onkin sitten jo hävinneet jonnekin tähän kämppään ;)


Kolmantena tuli Didymos Tom -liina koossa 3. Iloisen värikäs lyhäri, jolle ajattelin löytäväni käyttöä. No, ei sillä hirveesti kannettu ja nykyisin lähinnä esikoisen omissa kantohommissa ja majan rakennusaineena. Kuvissa Esikoinen n. 9kk:na.


Heinäkuussa saapui myös yksi värjättäväksi tullut sininen puuvillaliina, jota piti tietty testailla ensin ;) näköjään sillä vielä 8kk:stakin kantaa :)
Elokuussa neljäntenä saapui vielä Haikarankehto Ulli koossa 5 (4,2m). Tämä löytyy vieläkin, uskollinen kantojuhta ollut, mutta on myös myynnissä, koska ei pääse juurikaan käyttöön muiden vieläkin kauniimpien liinojen kanssa ;) kuvassa olemme Vimpelin keskustassa elokuussa 2011, viimeisiä kesälomapäiviä ennen kuin palasin töihin syyskuussa.


Syyskuussa saldo oli tämmöinen:
tsi-neliö (toinen vissin päällä just) ja bbb-reppu
pätkä latimeria-kaloja tsi-projektiin (joka ei toteutunut vaan myin pois :))
haikarankehto leo vielä naturina ja rengastamatta
didymos tom
sininen liina
haikarankehto ulli
didymos laura
ja uusin tsi-neliö (toisesta sinisestä ja värjätystä liinasta) josta seuraavaksi :)


Eli syyskuussa 2011 ompelin seuraavan neliön, näitä kun alkaa tekemään niin jotenkin niitä tekee koko ajan mieli tehdä lisää ;) vähän parantelua sieltä täältä ;)
Materiaalina oli vauva-lehden tilaajalahjaliina, alunperin sininen, jonka sitten värjäsin Emotuotannon karmiininpunaisella nestemäisellä värillä. Se on muuten tahraava väri se ;) vieläkin on koneessa muistoja siitä...ohje oli tällä kertaa suurin piirtein omasta päästä ja olkaimet tein leveinä, n. puolen liinan levyisinä eli kyseellä on wraptai-hihnat. Vyötärölle laitoinkin soljen eli reppukiinnityksen. Tämä olisi nykyäänkin (olkahihnoihin lisätty toppausta) oikein mukava, mutta pessimistinä tein aikoinaan liian vähän säädettävän vyötäröhihnan eli on nykyisin liian löysä minulle. Katellaan siis mitä sille käy ;) Sopivankokoinen on tuommoiselle n. 10kk ainakin, ja on sen kyydissä ollut 6kk ja 1v4kk ikäinenkin :D eli välikokoa lienee, ei vauva eikä taaperoneliö. Applikaationa Esikoisen etunimen (tai meidän sukunimen ;)) etukirjain.


Lokakuussa tuli eka villainen liinanpätkä, Didymosen indio terra (valkea/ruskea), 1,8m. Tästä tuli myöhemmin reilusti käytössä ollut rengasliina :)

Vuoden 2011 viimeinen liina tuli marraskuussa, sopivasti esikoisen 1v synttäreiksi (silloin sitä ei tosin tarvittu ;)). Didymos Eva 6, kaunis kuin ihana vauvamme <3 sidontakuvat oli niin umpisurkeita, eli vain tämmöinen lähikuva tällä kertaa...Tämä liinahan jatkojalostui sitten myöhemmin kahdeksikin kantovälineeksi!Tännepä kootaan sitten vuonna 2012 tehdyt liinahankinnat :)  niitä kun ei ollut montaa....

Ensimmäisenä saapui huhtikuussa n. 2,6m pätkä violetiksi värjättyä Didymoksen Rosalindea, joka on puolipellavainen. Tästä tuli aivan ihana, pitkä rengasliina, joka on ollut runsaassa käytössä niin taaperon kuin vastasyntyneenkin kanssa. Nykyisin pituutta on turhan paljon mutten malta leikatakaan ;)Kesäkuussa tein Didymoksen Evasta (hankittu 11/11) puolirepun liinaolkaimin (wraptaihalfbuckle), jota ei sitten tullut vain käytettyä, kun olkaimet meni huonoon kulmaan...tämä jatkojalostui myöhemmin kahdeksi muuksi :D vyötäröhihna on otettu vanhasta patapum-kantorepusta.


Kesäkuussa ompelin kolmannen renkulan siitä villaindion pätkästä. Hitusen tuntui lyhyeltä tuolloin (160cm lyhyempi sivu), nykyisin oikein passeli, koska olen oppinut kiristelemään ja viehän toki reilu puolivuotias (kuvassa 2kk) vähemmän liinaakin kuin tekohetkellä ollut 1,5v (vasemmalla) ;)


Tässäpä olikin vuoden 2012 hankinnat, loppuvuodesta ei tullut enää kannettua mutten myöskään uskaltanut hankkia tulevalle kuopukselle vielä liinoja. Tammikuusta lähtien niitä alkoikin sitten saapua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti