Kantovälinegalleria 2013 osa 2

Tännepä sitten 2013 hankitut/tehdyt trikooliinat, reput, neliöt ja rengasliinat :)

Trikooliinat
Ennen kuopuksen syntymää hankin 3 trikooliinaa, ja yhden vielä jälkikäteenkin, koska uskottelin tarvitsevani niitä paljon alkuun. Eli lahjana annettu Kaislakehdon trikooliina palautui takaisin, musta kapeahko ihanan sileä liina. Tämän olen lahjoittanut jo Kuopion Kantovälinelainaamolle.
Eniten tuli käytettyä ekoina parina viikkona Mam Econ Art-liinaa kukkakuvalla. Mam Ecot ovat mukavia, leveämpiä ja niillä voisi kantaa oliko jopa 15-18kg:oon saakka, mutta en kyllä kantaisi omaa 3 veetä tuolla, kun tukevampiakin välineitä on olemassa ;)
Toinen Mam Eco ei tullut käyttöön, koska se ei ollutkaan enää kaikkein parhaimmassa kunnossa, trikooliinat tuppaa lörpsähtämään käytössä aikanaan. Odottaa vielä hyötykäyttöä.
Kälyltä ostin pois ruskean Tricot slenin, joka on melko paksu trikooliina. Olisi varmaan hyvä talvivauvan kanssa, kesää vasten oli turhan kuuma.
Kuvista näkee, että mulla tuppas olla tapana sitoa aika tiukkaan, ja minä kun kuvittelin ettei liian tiukkaan pysty sitomaan :D
Kaislakehto ja esikoinen alle 9kk ikäisenä, n. 10kg painavana, trikoo venyy ja paukkuu vaan ;) tässä testauksessa ennen lahjaksi menoaan.
MamEco Art Flower ja 2viikkoinen Kuopus

Tricot slen ruskea ja 3viikkoinen Kuopus

Rengasliinat
Ainoana rengasliinan koko vuonna olen ostanut tämän, Girasol Rainbow Dark Diamond Weave. Kaipasin myydyn Haikarankehto rengasliinan tilalle puuvillaista, ja päätin kokeilla sateenkaarta välillä. Ei vaan ollut tämäkään meikäläistä, joten on lähtenyt jo muualle.


Tilalle väkersin sitten marraskuussa pätkitystä Ellevill Jade värjätystä rengasliinan. Toimii mulla paremmin tässä muodossa :) Tästä tuli lyhyeltä sivultaan 1,6m, mutta riittää :) Ellevillen 60cm viistotus hiukan kompensoi sitä, mutta kiristää pystyy hyvin tasaleveällä alueella. Toinen tehty joulukuussa, punaisin renkain.


Kantoreput
Maaliskuussa tein Esikoiselle kantorepun kokoa taapero/esikoululainen. Eli pitäisi mennä kantoajan loppuun, mikäli kyytiin haluaa :) Tänä kesänä tullut muutaman kerran käytettyä, esim. kalastusreissulla ja Heurekassa, sekä ihan kävelylenkillä, kun ei jaksa kävellä vielä montaa kilometriä.
Reppuun on käytetty Natibabyn Pihlajaa (tai sen väärinkudottua versiota, ei pitäisi tuota keskellä olevaa pystyviivaa laisinkaan ;)), joka on erään foorumin "oma" liina. Olin saanut sitä n. 1,8m, joten hyvin riitti isoon paneeliin ja unitukeen :) Hihnat ovat vanhasta patapumista hyödynnetty, vyötäröllä mustaa kanvasta (jota myös olkaimien uutena kuorena) ja fleeceä 5 kerrosta.


Toukokuussa sain lainaan kälyn petroolin Manducan, tuli sillä muutaman kerran kannettua esikoista, pienen vauvan kanssa koin jotenkin liian kovaksi. Juuri kun kuopus olisi sopinut siihen paremmin, palasi reppu takaisin omistajilleen :)


Muut räpellykset:

Tänä vuonna olen tehnyt tuon repun lisäksi wraptain ja viimeisimpänä wraptaihalfbucklen. Molemmat siis neliöliinoja liinamaisilla olkaimilla, mutta toisessa solmittava ja toisessa soljellinen vyötärö.
Perus wraptai on tehty kahdesta liinasta, ruskeaksi värjätystä vauva-lehden liinasta (jota en listannut kudottuihin, koska ei tullut kantamiskäyttöön sellaisenaan) ja Didymoksen Evasta. Tähän käytin aikaisemmin tehdyn hb:n olkaimet, koska ne eivät sopineet siihen toiseen niin hyvin. Tähän sopivat kuin nakutettu :). Hupussa on käytetty lisäks pinkkiä fleeceä.

Wrap tai half buckle, eli puolireppu liinaolkaimin on tehty jämäkankaista :D tai no, olkaimia varten ostin pätkän villaista allegroa (joka löytyy itseltä pitkänäkin), paneelina on edellisen olkaimien entinen omistaja half buckle paneeli :D jossa siis paneelina Evaa ja vyötäröllä patapumin vyötäröhihna päällystettynä vakosametilla. Eli todellinen sekasikiö :P täytyy siis miettiä tuleeko vielä muutoksia, ainakin pehmustetta joudun jälkikäteen lisäämään olkaimiin. Kuvassa levittämättömänä ja levitettynä, villan tuoma lämpö on jotain todella ihanaa :)

Siinäpä hankinnat toistaiseksi :) kaikkea mielessä, mutta maltilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti