tiistai 3. lokakuuta 2017

Softshelltakki TuulaMaria-kaavalla


Kävi tuossa kesäheinäkuussa niin, että Kaavapajalla ja Puuhakaspajalla oli kaavakisa. Osallistuin siihen suunnittelemalla ulkotakin, jollaisen kaavaa olin kaivannut. Kuinka ollakaan, voitimme yhdessä toisen kilpailijan kanssa! Meillä oli molemmilla samantapainen suunnitelma, jotka yhdistettiin yhdeksi finalistiksi. Ihan mahtava juttu oli voittaa kaavan (joka saapui syyskuun alkupäivinä) lisäksi myös lahjakortti ja tavaralahja Puuhakaspajalta.


Kuukausi siinä meni sitten kuitenkin ennen kuin sain takin valmiiksi. Pienten kangasongelmien jälkeen sain riittämään tämän 2m palan Myllymuksujen meleerattua, vaaleanruskeaa softshelliä. Kankaassa on nurjalla fleece, joten päätin jättää vuorittamatta huppua, taskuja ja hihansuita lukuunottamatta.Valitsin kaavasta pitkän ja A-linjaisen mallin. Tässä on etu-ja takamuotolaskokset, rintamuotolaskokset, päällitaskut ja huppu. Ompelumanian merkin sain ujutettua toisen taskun kylkeen. Tarkoitus olisi vielä lisätä heijastavaa materiaalia joihinkin kohtiin. WWF vetoketjuheijastimen lisäsin ylempään vetimeen, tässähän on tosiaan 90cm kaksisuuntainen vetoketju.


Isäntä toimi ulkokuvien ottajana, ilmeet on just sitä laatua 🙄 mutta näkeepi takin kokonaisuudessaan.


Olen takkiin kokonaisuutena melko tyytyväinen, mutta muotolaskoksiin, taskuihin ja hupun muotoon en ole tyystin tyytyväinen. Pitänee seuraavaan, mahdollisesti villaiseen, muokata hiukan ;)

Näin sain kaikki valmiit postailtua näin sairasloman kunniaksi, muuta kun ei oo viikkoon jaksanut tehdä :/ Takki valmistui juurikin viikko sitten.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon hyvistä kuvista ja ohjeista / toteamuksista. Etsiskelin juuri vuoritetun syystakin kaavaa ja törmäsin tähän!

    VastaaPoista