Kantovälinegalleria 2013 osa 1

Vuonna 2013 on tullut tehtyä yks jos toinenkin liinahankinta. On myös ollut lainassa olevia, alle kuukauden olleita jne. Mietin mikä olisi paras tapa lähestyä asiaa, ja joo, kuten anonyymi ehdottikin, lajeittain (kudotut, neliöt yms) lajittelu olisi järkevää. Toisaalta olen hankkinut paljon kudottuja ja vähän noita muita, jotka voisi tietty laittaa yhdelle sivulle :) ja ehkä jääneet omalleen ja eteenpäin lähteneet toiselle. Kuhan joku järki tulisi tähän :D Minusta on vain kiva saada edistettyä tietoutta erilaisista kantovälineistä, joten katotaan mitä saan aikaiseksi...

Kudotut liinat

Ensimmäinen hankinta saapui aivan tammikuun ekoina päivinä. Olin kyttäillyt aikani kaikenlaisia liinoja yhdellä foorumilla sekä FB:n Kantovälinekirppiksellä, josta sitten bongasin kauniin violetin liinan. Tämä liina oli The ensimmäinen kuopukselle hankittava liina. Puuvillainen Didymos Geckos Mauvein ja pituutta 6 (n.4,7m) verran. Tämän piti sitten olla se ainoa vauvaliina ;) hah....sen verran leveä ja tukeva tämä liina on, että saattaa olla ainakin lähes koko kantoiän liina, katotaan kuinka pitkään pysyy meillä.


Sidontaharjoittelua massun päällä pehmoketulla :D
Toisena tammikuussa tuli (kun tein edullisen löydän paikallisesti) Hoppediz Delhi 4,6m. Tämähän on aivan kelpo liinamerkki, tukeva kuin hevonen, mutta silloin väri ei napannut laisinkaan. Olisi muuten tänä syksynä ollut ihan kiva...Tämä liina on siis jatkanut matkaansa jo etiäpäin. Sidontakuvaakaan ei ole, kun ei tullut isosiskoa laitettua liinaan enää myöhäisillä viikoilla.
Kudottujen pinkka näytti tammikuussa tältä:
Vasemmalla rengasliinat Rosalinde, Haikarankehto ja villaindio.
Pinossa Didymos Tom, vauva-lehden liina, Didymos Laura, Didymos Geckos Mauvein, Haikarankehto Ulli ja Hoppediz Delhi.
Uusia ei tullutkaan sitten ennen huhtikuuta (ne muut kun ovat seuraavassa osassa ;)).


Huhtikuun 2. päivän pino (laskettu aika oli 3.4...):
Girasol kaskisavu, Didymos Tom, vauva-lehden liina, Haikarankehto Ulli ja Didymos Geckos mauvein. Eli parissa kuukaudessa oli lähtenyt sekä Laura että Delhi ja tilalle saapunut Girasol (jota sitäkään ei enää ole ;) Loput on!

Huhtikuussa tein vielä yhden "viime hetken" hankinnan, kun ei muksua kuulunut ja tahtoi jotain pinkkiä ;) Joten kantovälinekirppikseltä bongasin vaaleanpunaisen perhosliinan (värjätty NatiBaby butterflies pellavasekoite koossa 6), jonka napsutin itselleni odotuksen helpottamiseksi. Kas, pari päivää myöhemmin tyttösemme syntyikin ;) Tämäkin liina tosin lähti eteenpäin, en ollut sinut noin liukkaan liinan kanssa, ja kun ei ollut niitä viileimpiäkään (kaikki pellavat eivät siis ole viileitä, kudonta ratkaisee!) niin sai lähteä.

Freessi lookki 1kk ikäisen kanssa ;)
Toukokuussa saapui suuri rakkauteni (en tosin tiennyt sitä vielä ennen kuin sain liinan käsiini ;)), Ellevill Zara Terracotta 6-koossa. Aivan ihana punaruskea, terrakotta kuvastaa väriä kyllä hyvin :) Zarat ovat tukevahkoja puuvillaliinoja, ite pidän näistä yksivärisistä tosi paljon.


Ystävältä sain "kesytyslainaan" (eli runsaaseen käyttöön liinan pehmitykseen) Didymoksen Antrasiitti-kivi-indion. Aiemmin en ollut käyttänyt muita indioita kuin villaindiorengasliinaani, koska kuviointi on mielestäni liian kalsarimainen, tai sitten olen ollut vain siinä uskossa, koska jotkut ovat näin sanoneet :) Mutta indiokudonta on aivan erilaista kuin esim nuo Zarat. Ne ovat ilmavia ja mukautuvia, ja tämä pellavainen indio oli aivan ihanan viileä kesäkuun helteissä. Ne oli mukavat pari viikkoa, jonka liina vietti lainassa.


Kesäkuussa saapui kolme kudottua liinaa. Aluksi Zaralle kaveriksi Ellevill Jade mild (haalistunut yksilö, näissä ollut väriä päästäviä eriä) koossa 4. Tämän piti olla the kesäliina vaalean värinsä vuoksi, ja tuli sitä käytettyä kunnes se vain alkoi tuntua liian laimealta ;) Lisäksi Jaden kudonta on omanlaisensa, erittäin tahkea eli kiristely vaatii huomiota. Pitkien viistotusten ansiosta liina riitti juuri ja juuri levittämättömään kietaisuristiin, joten kun Kuopus kasvoi ja tarvitsi levitystä ei liina ole riittänyt enää siihen käyttöön. Selkäsidontoihin tämä olisi ilmeisesti oikein passeli, jos vaan pääsen väristä yli...eli on sekä myynnissä tällaisenaan että värjäysharkinnassa.


Kesän kunniaksi ja lähestyvän juhannuksen viileiden ennusteiden vuoksi, ostin kaksi villaliinaa :) Ensimmäisenä Didymoksen Allegro aallot, joista en ollut aiemmin perustanut ulkonäöllisesti, mutta sidottuna olin ihan myyty. Mukautuvainen purkkamainen liina, joka siis myötäilee hyvin, joustaa hiukan ja sidonta onnistuu joka kerta. Värikin on aika lähellä Zara Terracottaa, joten oikein mieleinen on. Toisena tuli (samasta osoitteesta kuin edellinen tosin ;)) Didymoksen Eva (taas, mutta villaisena) koossa 4. Tämän halusin kuvion sekä pituutensa vuoksi, koska ajattelin että talvella tarvitsee sitten käyttää perusreppua. No, siihen sidontaan sitä onkin tullut jo kokeiltua, samoin masureppu onnistuu :) kietaisuristiin turhan lyhyt, keskeytettyyn (johon en luota ollenkaan) juuri ja juuri riittävä. Leveä liina!


Heinäkuussa ostin kaksi liinaa, 3kk ikäiselle tyttöselle :) Eli pinkki liukuvärjätty puolipellavainen Colimaon et cie koossa 6 ja Ellevill Zara "mintun" koossa 5/6. Arvata saattaa kumpi voitti ja oli enemmän käytössä ;) CeC:ssä oli ihan kiva väri, mutta siinä oli liian vähän pintastruktuuria makuuni, kun taas Zarassa sitä oli. Harmikseni jälkimmäinen oli selkeä pikkuvauvaliina, kapea (muistaakseni n.55cm leveä), joten sai lähteä toista pikkuvauvaa vastaanottamaan :) CeC:kin myin pois, ei ollut tämäkään sitä mitä halusin...


Syyskuun ainoa pitkä liina oli Ellevill (taas) Zara (yhä edelleen) Candy, jonka ostin paikkaamaan punaisen puutetta ;) tämäkin liina kokoa 6, joka on vain semmoinen koko, mitä tarvii pikkuvauvan kanssa eniten, kun käyttää edessä kietaisuristiä. Kun kuopuskin on semmoinen rotjake (heinä-elokuussa paino nousi 1,2kg ;) sen jälkeen tosin vain 600g/kk ;)), että levitystä kaipaa niin kutonen riittää hyvin :) Ellevilleillä saan yleensä eteen solmun (ensin taakse yksi ja eteen tuodessa kaksi), mikä tuntuu mukavemmalta kuin takana. Zara-kudonta on kaunis, mutta ihan sinut en ole tämän kaksivärisyyden kanssa...


Lokakuussa saapui kolme neljä liinaa (ja kun ei pitänyt yhtäkään niin ;)), näistäkin 2 oli maksettu syyskuussa ja yhden piti tulla vasta marraskuun puolella :D
Eli samasta osoitteesta keskenään tulivat Ellevill (:P) Jade Mauve värjättynä punaiseksi koossa 5/6 ja NatiBabyn Mulu (merinovillaa) koossa 6. Mulu oli se jonka halusin ja Jade tuli siinä vähän niin kuin mukana...No Jade on nykyään jo kahtia mennyt, yksi rengasliina tehtynä siitä. En tykännyt pitkänä kantotuntumasta. Mulun halusin, koska tarvitsin toisen villan Allegron rinnalle, sillä teen kaikki ulkoilut villaliinalla :) kuvassa juurikin ulkoa tulleena, muutoin ei meinannu kuvaa saada ;) Mulu onkin ensimmäinen oma musta liina, turkoosi tuo ihanaa raikkautta.


Tästä Girasolin Rainbow Springsistä piti tulla rengasliina erään myymäni tilalle, mutta en tohtinut kaunista liinaa leikata (on siis kokoa 2), joten myin kaverille. Toimiihan tuo toki solmittunakin rengasliinan tapaan :)
Sukkakin makkaralla ;)
Sittenpä saapui Ellevill Zara Sophia 7, josta onkin jo jonkun verran tarinaa tuolla etusivun teksteissä. Ihana liina kaikin puolin, ehkä hiukan miedon värinen, mutta jos on vielä keväällä mulla niin voipi päästä enemmän käyttöön :) ja tällähän kantaa todistetusti myös 17kg 100cm taaperoa ;)Joulukuussa käväisi villaliina Lenny Lamb Maple 6 (vasemmalla), mutta jatkoi heti matkaansa, ei ollut mieleinen, liian karhea vauvan kanssa. Tilalle tuli NatiBabyn Pihlajat, merinovillaliina, koossa 6, jonka myin liian liukkkauden vuoksi. Lisäksi ostin uutena Ellevilleltä Norwegian Mie 7 -villaliinan, joka saapui 17.12. Tämä olikin sitten se juuri oikea villaliina meille :) Siskolta kävin hakemassa takaisin sinisen Haikarankehto Leo Marinen (6), joka on puuuvillainen kantojuhta. Tämäkin meni kaverille, koska en ollut sinisen kaveri, vaikka ihana muuten olikin. Eli joulukuun saldo +1 ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti