lauantai 23. heinäkuuta 2016

Valkoista heinäkuuhun

HommaHuoneen heinäkuun haasteeseen kuuluvat valkoinen ja vaaleat sävyt. En ole hirveästi kyseisestä väristä ommellut, taannoiset Ruutuvihko-leggarit oli varmaan yks harvoista vaaleista. Tälle kuulle pompsahti Pehemiän rupupussista valkoista perhosta sattumalta, sekä toiselta ostettuna Daaliaa, myöskin Pehemiältä. Mekkopaloja molemmat, joten ne niistä tein.


Daaliaa halusin jo kun ilmestyi, mut en keltaisen lisävärinsä vuoksi ostanutkaan. Uuden tilaisuuden tultua en voinut enää vastustaa. Tämä on mulle todella valkoinen kangas, mutta pääsi silti autoreissulle päälle :) kaavana pohjalla jälleen sk 5-6/15 maxi. Lisäsin kaaritaskut, ja kantit ompelin kapealinjaisesti.

Perhosia sain rupupussista 1,4m joten ensin kokeilin toisella kaavalla laskostettua mekkoa. No se ei menny ihan putkeen joten paloiksi leikatusta mekosta leikkasin uuden. Vyötärölle lisäsin mustaa palan katkaisemaan kankaan. Helma on kolmesta palasta. Yläosan kaava sama kuin Daaliassa. Taskuja tähän ei tullut, mutta kanttasin helman samalla tavalla kuin yläosan.

Seuraavaan postaukseen sitten ne loput, värikkämmät ompelukset ;)

2 kommenttia: