sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Viiden vaatteen viikko ja vastavärihaastettakin


Huh. Ehkäpä kannattaa jatkossakin koota kaikki viikon ompelukset samaan postaukseen, tai viestimäärä vain kasvaisi tolkuttomasti ;)

Viikon 11 aikana ehdin ommella (valmiiksi leikatuista kankaista) tunikan, pari peplumia, hihattoman paidan sekä takin.


Ekana valmistui luvatusti keskimmäiselle 98cm hihaton tunika tyttö ja nukenkärryt velourista. Hiukan likka vierasti vaatteen lämpöisyyttä, mutta josko tuo tulisi käyttöön. Kaava OB 1/16 Havet.


Tiistaina löytyi 4h puhdasta yksinompeluaikaa ja sen käytin jo ylempänä näkyvään takinoloiseen vaatekappaleeseen. Tämä ulkoilutakki koossa 86cm on ensimmäinen yritykseni ommella takki. Kaavana oli vuoreton Huntsman (OB 6/13 92cm alkaen joten kaava pienennetty), joten kokoamiseen käytetty Tosimummon blogin ohjetta. Kankaina sininen ulkoilukangas (jäminä ja uudelleenkäytettynä vanhasta kantopaneelista), ikasyrin sydän velour ja noshin raitajc. Resorit ja vetoketju valittu kontrastin vuoksi olemassa olevista :) tässä siis vaate myös vastavärihaasteeseen Hommahuoneen blogiin.


Kolmantena ompelin tytölle akuuttiin paitapulaan Lumikki-peplumin (OB 1/16) 128cm:nä. Kolmeneljäsosahihat olivat hiukan vieraat, mutta hyvin kelpasi :) lisukekankaana Paapiin pilkut Kangashamstereista.


Pikkujäbä sai yllensä pikasurautuksen Onni-kankaasta jota oli juuri tämän hihattoman verran eikä enempää. Ihanaa ohutta joustocollegea! Tässäkin toistuvat suosikkivastavärini, oranssi ja sininen :) kaava OB 6/13 Tommy, pienennetty 92sta.


Ja viidentenä sain tänään ommeltua iltasella loppuun esikoiselle toisen peplumin, enemmän tunikapituudessa ja lyhyin hihoin kesää silmällä pitäen ;) kankaat kangashamstereiden säpinöistä, resori ja pitsi omista kätköistä.

Ensi viikolla jos viimein pääsis aloittamaan laukun teon ;) pari vaatettakin odottaa vielä leikattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti