keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Indajani Tiil Naranja saapui


Kerkesin jonkun aikaa miettiä, vaihtaisinko ainoan pitkän tukevan liinani, eli Didymoksen Petrol Pfaun (7), johonkin toiseen vastaavaan. Kun myyntihimo iski toisen liinan ollessa kiikarissa, ei mennyt kuin muutama tunti ja olin sekä myynyt että ostanut liinan!


Mitenkä tähän päädyttiin? No, Kuopiolainen aktiivikantaja perusti vähän aikaa sitten uuden nettiputiikin, Kantoliinakaupan. Pääsin näin ollen hypistelemään jo etukäteen Indajanin liinoja. Värikirjo oli aikamoinen, mutta oranssi valkoisella kuteella (Naranja) vei sydämeni, se oli kuin raikas tuulahdus. Kesän aiempi ostokseni, turkoosi hamppuindio, on sekin valkokuteinen, jotain yhteistä siis. Koska Pfau meni nopeasti kaupaksi, sain pian myös jotain uutta pinooni :)

Indajani Tiil Naranja


Indajani Tiil Naranja tuli mulle 6 kokoisena, maanantai-illan pesun ja silityksen jälkeen 4,5m pitkäksi ja 68,5cm leveäksi mitattu. Indajanit ovat Meksikossa käsinkudottuja liinoja ja suurin osa (vai kaikkiko peräti) 100% puuvillaa.


Tiil on kalanruotokuvio, siksakkia. Melkoisen rouhea ja ilmava. Ekat kokeilut pesun jälkeen tein eilisaamuna paljaille olkapäille kietaisuristillä, johon liina riitti juuri ja juuri, kun ei ole kunnolla päässyt vielä venymään käytössä. Kiristäminen oli tahkeuden vuoksi hiukan hakusessa, mutta pitävä sidonnasta ainakin tuli!Iltapäivästä kokeilin perusreppua tiibetiläislopetuksella ja liina käyttäytyi kuin vitosen hamppuni. Löysää jäi siis jonkin verran sidontaan. Mutta hyvä olin kantaa juurikin perusrepussa! Tällä kertaa oli pitkähihainen hupparikin ;) Mielettömästi vaihtelee väri valoisuuden mukaan!


Testailut ovat jatkuneet ja kokeilin tässä iltasella myös keskimmäistä perusreppuun. Helposti sujahti 12,5kg selkään ja liinan ollessa jo jonkusen verran kesyyntynyt, riitti se paremmin :) Hyvin painottomalta likka tuntu selkäpuolella. Painoi vähemmän kuin sylissä ollut 9,2kg pikkuvenkoilija ;) enää ei tuntunut edes kovin karhealta olkapäillä!Vielä kun löytäisi sen tukevan villavitosen tai kutosen niin olisin tyytyväinen. Toki yksi wraptai pitäisi vielä ommella ;)

ps. linkin klikkailusta en hyödy mitenkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti