sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tee-se-itse: kantovälineet

Lasten kantovälineitä on tullut tehtyä kohta 4 vuoden aikana muutama, niin neliöliinoja, rengasliinoja kuin kaikkea siltä väliltä :) Tässäpä esittelen samassa viestissä kaikki mulla olleet ja edelleen olemassa olevat tsi-kantovälineet.

tsi-neliö nro 1
Tässäpä se mistä kaikki lähti eli ensimmäinen tekemäni neliöliina. Ohjeen otin tuolloin Scandi mei tai:sta, josta oli hyvät työohjeet englanniksi. En ole tarkistanut nykyistä tilannetta. Paneeli on erilainen molemmin puolin, kukkakangasta oli vain yhteen puoleen. Hihnoina ja toisena kankaana paneelissa on pellavasekoitekangasta. Pehmikkeenä olkaimissa ja vyötäröhihnassa (vain tukea vaativalta osuudelta eli ei koko hihnoissa) on levyvanua. Esikoista tuli kannettua tällä noin puolivuotiaasta eteenpäin, kuopuksella kokeilin jo aiemmin. Tämä löytyy minulta edelleen, varastoituna.

tsi-neliö nro 2
Tsi-neliöitä tuli heti toinen perään, koska pitihän sitä isännälle olla omansa ;) Tässä kankaana jotain puuvillasekoitetta, liukkaampaa kangasta. En oikein tykännyt tästä versiosta ja kun isikään ei sitä paljoa tarvinnut, myin eteenpäin. Missähän lie menee?

tsi wraptai half buckle nro 1
Tässä noin vuotiaalle ommellussa puolirepussa on liinamaiset olkaimet (joihin myöhemmin lisäsin pehmikettä) ja reppusolki vyötäröllä. Tällä on tehty mm. reissu Lapissa :) Kankaana on vauva-lehden tilaajalahjakantoliina värjättynä Emo-tuotannon jollain punaisella.

tsi-kantoreppu

Helmi-maaliskuussa 2013 tuli ommeltua kiireenvilkkaa ennen kuopuksen syntymää kantoreppu esikoiselle, tämä on jo taapero/esikoilukokoa, paneelissa peppulaskokset ja reppuolkaimissa vanhan kantorepun käyvät olkaimet. Kankaana on väärinkudottua liinaa palanen (pystyraitaa ei kuuluisi olla. Mustaa toimikaskangasta muissa päällisenä. Tehty oikeastaan vain takanakantoon olkaimet ristissä kannettavaksi. Hyvin on pelittänyt ne muutamat reissut jolloin on tarvetta ollut :)

tsi wraptai half buckle nro. 2
Tämä taas ei niitä loisteliaimpia tekosia, eli liian monesta eri kankaasta koostetu. Paneelina pala Eva-liinaa, olkaimina Didymos Allegro aaltoja (villapuuvilla) ja vyötäröhihnassa vakosamettia vanhan kantorepun vyötärökappaleen päällä. Taitaa olla noin puolivuotiaan kokoa.

tsi wraptai nro 1

Tässä yksi niistä kantovälineistä joihin olen ollut todella tyytyväinen ja käytettyäkin on tullut reilusti. Eli wraptai (neliöliina liinamaisin olkaimin) Didymoksen Eva-liinasta (puuvillaa) ja ruskeaksi värjätystä vauva-lehden tilaajalahjaliinasta. Pehmikkeenä olkaimissa (kunnes leventyvät puolikkaan liinan levyisiksi) ja vyötäröllä fleeceä. Tällä menty kuopuksen kanssa viime talvella (pinkkiä fleeceä hupussa) n. 6-14kk ikäisenä.

tsi wraptai nro 2
Tämä tuli tehtyä keväällä kesäkantoja varten. Paha vaan ettei tuo Vallilan verhokangas ollutkaan puuvillaa vaan tekokuitua, joten hikoiluttaa jonkun verran. Liinamaisina olkaimina on taas vauva-lehden tilaajalahjaliinaa värjättynä violetiksi. Pehmikkeinä fleeceä.

tsi ringtai
Ensimmäinen ringtai tuli tehtyä viime kesäkuussa pikaisesti ennen juhannusreissuun lähtöä. Ajattelin tämän olevan helppo ja mukava taaperon kantoon ja niin se on ollutkin. Itse en tosin tällä ole joutanut montaa kertaa kantamaan, koska en kasvavan mahan kanssa tykännyt reppuvyötäröstä. Tämä on siis kuin reppu, mutta säädöt ovat solkien sijaan pienillä metallisilla kantoliinarenkailla tehtävissä. Kankaina on liinoja, paneelissa Oscha Ladybugs Rowan ja hihnoissa punaista Colimacon-liinakangasta. Tämä siis reilu vuotiaan kokoa.

tsi rengasliinat

Lopuksi vielä pläjäkuva tekemistäni rengasliinoista, kuvasta näkeekin mistä liinoista ne on tehty :) Ensimmäinen sekä punainen ovat muuttaneet muualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti