maanantai 15. joulukuuta 2014

Pari lasten paitaa


Nyt on sitten ommeltu kaksi ekaa raglanhihaista paitaa. Vaatimattomasti alottelin parilla haalarilla aiemmin, mutta nyt teki mieli tehdä ihan vaan paidat.

Valmis paita, mannekiini ei oo suostunut sovitukseen ;)

hihansuut

pääntie
Pinkki paita on kokoa 116cm esikoiselle (nyt n. 107cm), OB 6/13 Pretty basic -kaavalla ilman frilloja tai muita ylimääräisiä kaitaleita. Pääntie on resorilla tehty, aina yhtä epäsiististi. Pitäisköhän sen kaksoisompeleen mennä kuitenkin vaan paitakankaan puolella eikä myös resorin puolella, vai onko se ihan makukysymys? Hihansuihin laitoin ohutta kuminarua (ei kuitenkaan niin ohutta kuin ompelukoneeseen laitettava) pussittavaan muotoon mennäkseen. Kankaat ovat Onnilaiselta (yksivärinen singletrikoo) ja Nappinjan pinkistä paketista (pallotrikoo). Molemmin puolin samaa.

Pääntien huolittelun mietintää, mikä  resori vai vaan paitakangas?

Punaiseen päädyttiin kera sinipunaisen kaksoisompeleen.


Raitapaita on kokoa 92cm (käyttäjä kuopus n. 81-82cm), OB 4/10 Papana-paidan kaavalla ilman resoreita hihoissa. Tätä paitaa tulee käyttämään (ellei mystisesti tuhoudu ennen) myös pikkuveli :) Kauluksen kangas ja väri tuotti päänvaivaa, mutta punaiseen resoriin päädyin, sopii raitakankaaseen ja tuo "särmää" ;)
Kankaina Onnilaiselta tilattu moniraitatrikoo (tilasinkohan maananataina viikko sitten, torstaina sain ja pesin ja vklna pääsin ompelemaan molemmat paidat) ja Kankaita.comin sinistä trikoota.
Tähän paitaan löytyi suostuvainen sovittaja, joka käskystä kääntyy ympäri :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti