keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ompeluja (vaihteeksi ;)) ja hitusen muutakin

Kevät! Se on täällä oikeasti :)
 Aika pyyhkiä yli viikon pölyt blogista ;) Tällä kertaa keskitytäänkin ompeluksiin, sillä siitä on muotoutumassa ihan mukava harrastus! Omana koneena Eva Charming, lainakone Huqsvarna Viking.
Nyt kun on saanut oman ompelukoneen suurin piirtein tottelemaan itseään, niin on saanut jotain aikaiseksikin :) aiemmin joustavien kankaiden ompelu on ollut ihan yhtä hiivattia, mutta nyt säädöt on löydetty (tosin kaksoisommel takkuaa vielä, sitä testaamaan pitäisi ruveta) ja pääsee kokeilemaan yhtä ja toista. Kolmet housut tuli pykättyä tässä lopputalven aikana, niistä aiemmissa postauksissa.

Housujen ompelua anopin Huqsvarnalla (kuva Anoppi)

Pääsiäislomalla kuvittelin ompelevani hurjasti kaikenlaista, otin tusinan verran kankaitakin mukaan ja kaavalehden ja pari valmista kaavaa. Lopputuloksena valmiista kaavoista housut (kokonaan valmiit) ja hamekankaat leikattuna. Eli eipä kauhiasti. Tänään sain ommeltua hameenkin helmaa vaille valmiiksi :) Lomareissulta tuli myös ostettua lisää kankaita, joten kaiketi sitä on ommeltava jotain lisääkin ;)


Kankaista. Olen tyystin ihastunut heppa-kuosiin, jota saa lähes joka nettikaupasta, sekä tähtikuosiin, jota hankin pienestä kangaskaupasta (Kangaskulma) Alajärvellä, kun olimme lähitienoolla pääsiäistä viettämässä. Heppaa olikin jo aiemmin hankittuna. Tähtien lisäksi lähti kaupasta puuvillavohvelia luonnonvalkoisena (sopii hyvin neliöliinan olkaimiin) ja Kyyjärven Paletissa olleesta Marimekon myymälästä paria kukkatrikoota :) Näistä kahdesta trikoosta voisi suunnitella jotain itselle, mitä sinä tekisit metrin ja kolmen metrin pätkistä?



Ompelukset. Elikkäs ensin tein akuuttiin housupulaan aniliininpunaisesta velourista (oli muuten eka velourompelu ikinä ja heti vieraalla, eli anopin, ompelukoneella) ja hattararesorista (neppi.fi) housut samalla kaavalla kuin edellisetkin, jälleen koossa 80cm (jotka on inasen pitkät lahkeistaan meidän 73cm:lle ;)) OB 6/13 kaavalla. Tässä (kuten edellisessäkin) vyötärökäännös kuminauhalla vaihdettu resoriin :)


Reissussa olisin ehtinyt ommella hameenkin (omalla/valmishameesta mallia otettu). Kankaat oli jo leikattu, mutta sitten kävi semmoinen saippuakuplanestelevisi-episodi ja kankaat joutu uudelleen pesuun...tänään sitten sain kasattua tekeleen :) Kangas vaaleanpunaista heppa-kuosia (Mussukoilta tilattua) ja valkoista resoria Nappi&Nauhasta. Tein valmishameesta päättelemällä ompelut, eli ensin ylä ja alaosat yhteen, sitten sivusaumat ja lopuksi resori (+kuminauha sisälle). Helma on vielä mysteeri, mikä olisi helpoin viimeistelytapa tavan ompelukoneella? :)

Testikuvaa ei vielä saatu käyttäjänsä, metrisen esikoisen päällä :)

Tässäpä tällä erää, huomenna Kantoliinakahvilaa emännöimään kera kookoskeksien ja mangojogurttikakun :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti