maanantai 24. lokakuuta 2016

Takki pöytäliinasta eli 200. postausBlogini on päässyt jo kahdensadan postauksen päähän. Tämän kunniaksi pyhitän viestin yhdelle ompelukselle :) ehkä vaikeimmallekin tähän mennessä, mutta myös antoisalle.


Välikausitakki, sopivan lämmin nollaa hätyytteleviin säihin, on ollut tarvelistalla noin vuoden. Viime syksynä käytössä oli softshell kantotakki, toki nytkin olisin voinut semmoisen tehdä (ja ehkä tulen tekemäänkin jossain vaiheessa ;)), mutta löydettyäni keväällä alesta Finlaysonin Martta-kuosisen pöytäliinan, päätin tehdä siitä takin. Vuori piti miettiä lämpimäksi, sillä pöytäliina on melko ohutta puuvillaa. Eurokankaasta löysin tässä kuussa ihanan sinistä tikkivanua, enpä arvannutkaan miten lämmin takista tulisi...


Marttaa oli 140*250cm pala ja vuoritikkia 2m. Nämä tekivät yhteensä 40e. Tähän lisäksi ostin kaksisuuntaisen mustan 80cm vetoketjun noin 7e (Porvoolaisesta nappikaupasta), polyesternauhaa (noin 3e) ja sirkkarengaspaketin (hintaa en tähän mukaan laske, koska käyttöön tuli murto-osa sisällöstä), kaksi jälkimmäistä Kuopion Nappi&Nauhasta. Noin 50e takki kaiken kaikkiaan. Hupun vuorikangas on kätköistä löytynyttä pellavaa. Hommahuoneen värihaastettakin silmällä pitäen ja ehkä sen ansiosta myöskin tämä mustapohjainen työ valmistui :)


Kaavaksi valikoitui Suuren käsityön 3/10 sadetakki, yksinkertaisen muotonsa vuoksi. Muokkauksia tuli ja monta, lisäksi olisi pitänyt vaivautua ottamaan kokoa pienempi ja tekemään rintamuotolaskokset. Ei onneksi liian iso tullut. Saatan tosin vielä lisätä kuminauhaa tai nyöriä vyötärölle ;) Yksityiskohdista seuraavaksi.

Edestä. Leveä on ;)

Takaa. Hupun vuori näkyy.

Kaulus, turkoosia nauhaa tottakai ;)

Miehen kanssa laitetut sirkkarenkaat, ekat kummallekin. Tukikankaatkin muistin!

Kuvassa näkyvissä kaikki ihanat sinisen sävyt 😍

Taskuna tämmönen upotettu kannellinen tasku, johon löysin ohjeen punaistapuuvillaa blogista.

Molemmat taskut, siinäpä ovat. Hiukan liian korkealla ja matalina.

Hihat ja helman vain käänsin.

Takki alhaalta avattuna. Vetoketju ei yletä alas asti.

Siinäpä niitä. Sovituskuvaa saa vielä odottaa, josko torstain laneilla tai aiemminkin :)


Aiemmin siis ;)

Mitä tästä opin? Sen, että takki on ommeltavissa. Jos takki on ommeltavissa, niin on kaikki muukin ;) nimim. laukku odottaa yhtä tekijäänsä...

Kiitos seuraajille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti