maanantai 23. helmikuuta 2015

Kun ei kaupasta saa...

...niin tehdään itse :) eli itselleni "kaupunkikelpoiset" housut, tällä kertaa vakosamettiset, joita ei pahemmin kaupassa näy. Tai sitten ovat kalliita/oudon mallisia/ei kokoja...pikkuisimman tultua on äipälle tullu housupula ;)


Nämä ovat vielä kesken, koska kaipaavat hiukan kavennusta ulkosivusta ylhäältä polveen. Lahkeista tulee pussittavat ja vyötärölle säätönarullinen resori, mikäli semmoisen saan ommeltua kasaan :)


Kangas on SPR kontin 3e/kg kankaista viimeinen samettipala, johon leveän kaavan mahduttaminen oli kyllä taitoa vaativaa ;) Kaavana näissä on pohjalla Suuri Käsityölehti 2/2007 reisitaskuhousut, joissa oli tarpeeksi leveä kaava minulle :) lehden samettihousujen kaavakin olisi ollut kiva, mutta kapea. Lehdessä on myös lökärikaavat, joilla tulen tekemään jc-housut resorein. Niin ja ne reisitaskuhousutkin kunhan löydän oikeanlaisen kankaan :)

Onneksi pikkuisin antaa ommella edes silloin tällöin :) tänäänkin poju nukkui niin, että sain vierellä ommella kaikki pääsaumat housuihin!

pikkuveli 7,5vko
Pikkuveli onkin kohta jo 2kk :) nopiasti aika kuluu...

2 kommenttia:

  1. Satuin tähän blogiisi googleteltuani reisitaskuhousujen kaavaa. Mainitset, että SK 2/2007 olisi ollut sellainen kaava. Kävin kirjastossa katsomassa kyseistä lehteä, mutta en löytänyt sellaista mallia. Onkohan tuossa postauksessa lehden numero väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei ja pahoittelut että meni vastaamisessa aikaa ja että lehden numero oli väärin. kyseinen lehti olikin 1/2007!

      Poista