torstai 30. huhtikuuta 2015

Olohousut vol2


Jes, sain valmiiksi anopille menevät joustocollegesta ommellut olohousut caprimitassa! Oli tässä viikonloppuna käyntiä nuorimmaisen kanssa sairaalassa rs-viruksen vuoksi, mutta siitä selvittiin toistaiseksi kahdella yöllä ja tehokkailla kotihoidoilla :)


Housut on tehty samalla kaavalla kuin omat lilat jf-housut (eli SK01/07 lökärit), toki anopille sopivampaa kokoa (kun ääripäitä ollaan ;)). Kankaana Kankaita.comin luumunväristä joustocollegea, tosi kivan laatuista ja helppoa ommeltavaa. Resori oli Fabriinalta tilatusta paketista, onneksi sitä riitti juuri riittävästi näihin (30cm normileveä) housuihin. Taskuiksi tein ekaa kertaa pussitaskut, sisäkangas trikoota.


Toivottavasti ovat mieleen :)

perjantai 24. huhtikuuta 2015

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pipo & housut


Ompelusumaa purettu yhden pipon (neljästä suunnitellusta) ja kuopuksen housujen verran :)
Pipo on Noshin kaavalla mutta lähes kokonaan erilailla ommeltu. Piposta (S-koko) tuli vielä iso 3kk ja 41cm päähän, mutta onpahan syksyllä jotain päähän laitettavaa ;) Kankaina Noshin pilkkuja ja perustähtitrikoota. Lipassa joustamaton kovike eikä muuta.


Housut ompelin tutulla Ottobren kaavalla Giant Triangle 06/13 lehdestä. Kokona 68cm, lienee melko pitkäikäinen ;) Kankaat Kangashamstereista luomujoustofroteeta ja resori Fabriinasta.


Kantamaankin on ehditty, tällä viikolla ollut paljon menoja :) aina vaan Ellevillen Norwegian Jack villaliina käytössä...tutustuttu myös liinatuttiin ;)

maanantai 13. huhtikuuta 2015

T-paitamekko 2-vuotiaalle


Eka ompelus sitten pääsiäistä ennen :) mekko tuli ommeltua, koska keskimmäiseni, pikkutyttöseni, täyttää huomenna 2 vuotta! Juhlimme jo etukäteen eilen mummun ja vaarin kanssa, lahjaksi sai meiltä ison legolaatikon ja myöhemmin saapuvan punaisen Puky M potkupyörän :)


Taalainmaanhevoset pääsi vuoden marinoituaan viimein vaatteeksi, lisänä pinkkiä trikoota ja resoria. Ekan kerran laitoin helmaan resoria, kiva noinkin :) mekko on melko kapea, ja mennee tunikana myöhemmin. Kaavana pohjalla OB 04/10 Papana (pitkähihainen t-paita), koko n.92cm (likka n.85-86cm nyt).

Keskiviikkona saadaan neidin viralliset 2-vuotismitat :)

Lisäksi sain tänään valmiiksi elokuussa aloitetun haalarin koossa 80cm :D linkin takaa löytyy taustaa...
http://liinapolku.blogspot.fi/2014/08/vaateompeluksia-muksuille.html


Ei tullut enää keskimmäiselle haalaria, mutta pikkuveli sai akuuttiin tarpeeseensa vaatetta :) laitoin tehosteeksi oranssit resorit ja vetoketjun päällitikkauksen. Haalarista uupui myös haarakiila jonka sain vielä liitettyä purettuani aukon :)

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kestovaippa-aika!


Nuorimmaisen kanssa ei olla vielä juurikaan kestoiltu, mutta nyt otan itseäni niskasta kiinni ja aloitamme "ainakin kerran päivässä kestovaippa" kuurin! Jätkä tuottaa sen verran vaippaan tavaraa, että ihan kiva, jos ei jokaista tartteisi roskikseen työntää.  Ekassa kuvassa eilisen Tasku-Nalle, jonka Maitotyttöpaidoilta ostin taannoin kestovaippakirppikseltä. Hyvän kokoinen vaippa n. 3kk, 7kg ja 61cm:lle :) niin ja kokona tässä M.


Tältä päivältä arkisempaa, kakkoselta perityt vihreät Myllymuksutkin ehtii vielä käyttöön. Tuntui tosin naftimmalta kuin Nalle, joten katsotaan miten pitkään näitä käytetään...isosisko siirtyi 4kk:na kokoon L/XL, kun tämä on siis S/M-kokoinen.


Päälle laitoin varmistukseksi lyhyet M-koon HHwoolit. Ihan vain varuiksi kosteusvaurioiden vuoksi ja muutenkin oon näin talvella tykänny käyttää lämmikkeenä :)


Body vielä päälle ja katottu, ettei purista reisistä ja siten mahdollisesti päästä läpi :) tämäkin body on kokoa 74, hitusen vaan hihoista pitkä ;)

Semmosta tällä kertaa, seuraavalla kerralla jotain ompeluksiakin :) ei ehtinyt pääsiäisenä kuin leikkaamaan kankaita...