tiistai 17. joulukuuta 2013

Kiirettä pittää


Huh, ei tunnu löytyvän aikaa kirjoittelulle. Reissua pukkaa ja muuttaakin pitäisi. Allekirjoitimme vuokrasopimuksen viime viikolla ja parin viikon päästä voisi vaikka viedä tavaraa uuteen asuntoon...

Ellevillen uusin paketti saapui, eli Norwegian Mie, merinovillaliina. Väri on kerrassaan omituinen...
Violettia, jonkin sortin viininpunaista...katotaan miltä näyttää luonnonvalossa, salama muuttaa vaaleammaksi ja keinovalo on melko keltainen, mikä tekee liinan punaisemmaksi kuin onkaan.
Kuviointikaan ei ole ihan mieleinen, jotenkin noi reunan isot kuviot hämää...huomenna näkee miltä näyttää sidonnassa, tänään pesin sen ennen käyttööntuloa mahdollisen irtovärin ja hajujen poistamiseksi.

Siskolta sain takaisin Haikarankehto Leo Marinen, joka on letkeä perusliina. Katotaan myynkö, vai toimisiko kenties tukihenkilöintihommissa ;)


Tällä viikolla tullee vielä yksi liina, Kokadi Mandalina, en vain tiedä ehtiikö torstaihin mennessä...Merkki onkin uusi tuttavuus, ja ilmeisesti suht harvinainen Suomessa. Käytettynä tulossa, puolipellavainen pinkki/ruskea liina.

Yksi on myös lähdössä! Zara Candy lähtee huomenna uudelle omistajalleen. Jostain on luovuttava, että voi uusia hankkia tilalle ;)

Niin muutosta vielä, tuleepi olemaan hiukka erilainen kuin 3,5v sitten, kun muutettiin heinäkuussa tähän asuntoon...silloin vielä kahdestaan, esikoinen tulossa. Nyt kahden pienen lapsen kanssa, hui! Sentään on jo muuttopaku ja apureita saatu, laatikot odottaa pakattavaa ja uusi maailma pienokaisia.

Torstaina lähdetään sitten reissuun Etelä-Pohjanmaalle, ensin miehen mummun hautajaiset ja sitten yritämme iloita joulusta. Ensi viikon jälkeen alkaakin kunnon muuttopakkaus, joten katsotaan, hiljentyykö blogikin loppu-ja alkuvuodeksi ;)

Hyvää joulua ja rattoisaa uutta vuotta kaikille lukijoille! Ihan vaan varuiks ;)

tiistai 10. joulukuuta 2013

Villaliinoja


Tänään saapui postissa majaillut NatiBabyn merinovillainen (30%) Pihlaja-kuosinen pitkä liina (4,6m eli koko 6). Iiiiiiihanan pehmeä! Tuli mulle käytettynä, joten on mukavasti kesy valmiiksi. Tukevakin, kevyesti kantoi Kuopuksen (n. 9,6kg) esikoisen päiväkodista-hakureissun ajan :)

Onkin nyt tarvetta villaliinoille, kun tuiskuaa ja pakkasta, tai vaikka olisi niitä (huomisia) loskakelejä ;) jotenka tilasin Ellevilleltä toisen uuden liinani, eli tarjouksessa olleen Norwegian Mie:n, viininpunaisen tai violetinsävyisen, sen näkee sitten, mitä sävyä oikeasti on ;) kyseessä on myös merinovillainen liina, joten oletan sen olevan oikein ihanan pehmeä. Toivottavasti tulisi torstaihin mennessä tai sitten menee ensi viikkoon. 

Torstaina lähdemmekin reissun päälle. Eka yö menee Mikkelissä, josta jatkamme Porvooseen. Muutama yö siellä ja kotiin....kunnes taas lähtö ensi viikon torstaina Länsi-Suomeen. Sielläpä ollaankin sitten joulun yli :)

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Jännät ajat

Liinarintamalla tapahtuu. Tai saattaa tapahtua. Liinoja olisi tulossa pilvin pimein, kuhan päättäisin ensin mikä niistä ;) yksi olisi hyvä myös myydä pois, mutta sillä on omat matkansa tehtävänä ensin....jotain tekemistä tällä liinahankintainnolla taitaa olla sillä, että veronpalautukset tipahti tilille tänään :) ja se, että ensi vuonna ei juuri liinoja varmaan ostella, ellei varmasti ole myynyt ensin jotakin pois, olkoot vaikka uudenvuodenlupaus :D

Kotirintamallakin tapahtuu. Meillä on puoli vuotta aikaa löytää uusi koti, ja kauhia miettiminen on päällä minnepäin Kuopiota sitä muuttaisi. Heti alkuvuodesta tai viimeistään toukokuussa kuitenkin. Huhtikuu halutaan rauhoittaa juhlimiselle, Kuopuksen 1v ja omat kolmekymppiset nyt ainakin antavat aihetta juhlaan, jospa samalla vaikka tupareitakin ;)

Kipeänäkin tässä on porukka ollut, tai siis minä vielä kyttäilen sairastuisko vai ei ;) Esikoinen ensin, isi seuraavaks, ja nyt sitten Kuopuskin...Ylihuominen itsenäisyyspäivä taitaa mennä lepäillessä, appivanhempien avustuksella.


Isikin on saanut Kuopusta kannella, kun Esikoinen kärttyilee. Toki Esikoinenkin on päässyt läheisyystankkaukselle, auttaa muuten jonkun verran kannattelussa rengasliina ;)

maanantai 2. joulukuuta 2013

Liinat pinoutuu....

Eilen valmiiksi saatu pipo. Tajusin että taitaa olla nuo solmintahihnat liian takana....no noissa on onneksi vaikka varaa leikata pois ja tehdä uusi hattu ;) matalaksikin mokoma jäi...


Nykyinen pino (vielä ennen kuin uusin tulee ;))
vas. didymos villaeva 4, ellevill zara candy 6, ellevill zara sophia, ellevill jade renkula, didymos puuvilla eva+villa allegro wraptaihalfbuckle.
kesk. ellevill jade mild 4, didymos villa-allegro 7, ellevll zara terracotta, didymos villaindiorenkula, BBB kantoreppu.
oik. natibaby villa mulu 6, didymos geckos mauvein 6, vauva-lehden liina 5, didymos rosalinde renkula, vauva-lehden liina wthb.
ja edessä didyn tom 3, esikoisen liina.

pinosta uupuu 3 trikoista, päällä ollut eva-wraptai, taaperokantoreppu ja tulossa oleva natibaby merinopihlajat :)

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Väreistä

Lapset nukkumassa, joten on aikaa kirjoitella :) viikonloppu mennyt taas niin haipakkaa...

LL maple
Uusi liina Lenny Lamb Maple saapui eilen, ja myin sen samantien! Varmaan elämäni nopein myynti...no ostin kuitenkin toisen tilalle, sillä villaa on saatava. Koska sopiva sattui tulemaan tarjolle, tarjosin maplea kaverille, joka sen ostikin. Itse sain ostettua eräältä foorumilta NatiBabyn Pihlaja-liinan, merinovillaa :) sekin tulee jo ensi viikolla...kuva Natibabyn. Ylläoleva LL maple, noh, tuntuma oli aika robusti, melkein kuin olisi maton sitonut ympärilleen :D oli ehkä melkein mitä hain, mutta ehkä jotain pehmeämpää kuitenkin...ja uskon tuon Pihlajan sitä olevan.


Joulukuukin alkoi, ei meillä mitenkään erikoisesti, kun lapsetkin nuhaisena, mutta avattiin sentään joulukalenterit :) Lunta ei olis tarvinnut tulla kyllä yhtään lisää, en ole lunta rakastavaa tyyppiä. Huomenna saakin viettää lepopäivää kotona lasten kanssa...en oo kovin hanakasti viemässä ulos, jos jotain pöpöä on päällä.


Ompelemaankin pääsin, tarkoituksena tehdä lapsille samistelupipot. Sainkin valmiiksi, muuten ihan jees, mutta pipojen malli ei vielä onnistunut. Pitänee ostaa lisää pinkkiä fleeceä, tai neulosta :D Pinkistä puheenollen, ennen esikoisen syntymää ja hänen ollessa pikkuvauva, ajattelin ettei meillä tarvitse pukea tytöille pinkkiä. Vuosien mittaan niihin on kuitenkin tultu, toki muutamaa muutakin väriä löytyy, mutta enimmäkseen pinkkiä ja violettia. Niin näyttäisi olevan liinarintamallakin....satunnaisia lukuunottamatta. Niissä tosin ajattelee enemmän myös omia värejä, mistä ite tykkää ja mitkä sopii.


Väreistä puheenollen, pääsin eilen viimein kampaajalle hiustenleikkuulle (lähti sitten muutama sentti, köh...), ja tänään värjäsin taas ihanan kuparin värisiksi :) ei muuta väriä voittanutta...kokeilussa on Swarzkopfin Million color, aika säkenöivä.

Ensi viikkoon siis :)