torstai 28. marraskuuta 2013

Peruspäivää ja pipotehtailua


Bueno ;)
Päivät tuntuvat menevän aikalailla omalla painollaan. Aamulla isi vie esikoisen päiväkotiin (jota 3-4 päivää viikossa), meillä kuopuksen kaa lounastelua ja päikkyjä, kunnes kello tulee 15:00, jolloin haetaan esikoinen hoidosta. Minä yritän joinain päivinä ommella, kun Kuopus on vielä suostuvaisella mielellä, eihän sitä koskaan tiedä milloin eroahdistus alkaa. Tietenkin parin viikon päästä, kun viimeistään lähdetään reissuun ;) Olisi tiedossa lasten serkkutytön ristiäiset, omien sukulaisteni sekä kaverin tapaamista. Sain juuri varattua yhden hotelliyönkin reissulle, torstaina siis Mikkelissä :)



Sormiruokailut edistyvät, aika taitavasti saa nakerrettua pieniä palasia irti, osan nielaisee ja liian isot osaa kakoa ja sylkeä ulos. Oli muuten kiva löytö nuo tuommoiset pitkät ja kapeat pikkuporkkanat, sopivia pienen käsiin :)

Kun tässä oon saanut ommella (kuten tsi-wraptai halfbuckle, yksi pipo sekä rengasliina aiemmin), niin on pipokehittelyä vallalla. Listalla kun on esikoiselle ja kummipojalle ainakin pipot fleecestä. Sit ehkä jotain muutakin pientä ;)




Testipipo Esikoiselle, Fleece Eurokangas, perhoskuvioinen bambukangas Myllymuksut, heijastintarra Askartelukulma









Pipon alkua....tähän tulee tuulisuoja PUL-kankaasta turkoosin harjatun collegen ja kirkkaankeltaisen (kuvassa värit hiukan vaaleat) polarfleecen väliin :)










En ole ehtinyt viime aikoina juurikaan neulomaan tai virkkaamaan, työt vaan kasautuu, kun kaikkea haluttais tehdä ;) tämänkin virkatun afrikan kukka -hepan oon aloittanut joskus kesällä, vielä puuttuisi 13 palaa ja täyttäminen...






Huomenna tai viimeistään maanantaina saapuu tuorein liina! Ostin käytetyn Lenny Lamb Maple -villaliinan. Tuolla pitäisi jaksaa kantaa isompaakin lasta, Kuopukselle kyllä siis hankittu (kun sitä koko ajan kantaa ulkona ;)), mutta sillä saattaisi kokeilla Isosiskoakin selkään....

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Markkinoita ja kuulumisia :)

 Oikein kiva viikonloppu tämä :) eilen olin vastaamassa Kantoliinakahvilasta (parinkymmenen hengen osallistujajoukko), eli söimme herkkuja ja juttelimme kaikenlaisesta kantamisesta ynnä muista asioista. Pääsin myös opastamaan yhtä pariskuntaa trikooliinan kanssa. Hyvää harjoittelua, sillä 3 viikon päästä opastan tyttöjen serkun vanhempia kantamisessa ;)

Tänään (yo. kuvassa) käytiin Savolaisilla suurmarkkinoilla Kuopio-hallilla, minä kannoin Kuopusta tsi-wraptaissa ja esikoinen istuskeli rattaissaan. Oli sen verran väsynyt aamusta, saattanut valvoa jonkun aikaa ennen kuin tuli herättelemään 7 jälkeen ;) 


Markkinoilta ostettiin mansikkamehua (kolmen pullon tarjous) ja metrilakuja, uutena makuna mm. HubbaBubba ;)


Kotona saatiin sitten lounaaksi Isin leipomia lettuja, joita tosin vain myö vanhemmat syötiin....olikin naminami lettuja :)
 
Tämmöisen onnistui Kuopus muuten tekemään, eli puremaan reiän Lamaze-heppaan :o tuosta sauman vierestä nakerti kahdella terävällä alahampaalla, pahoittelut Kummitukselle ;)

Tulipa muuten ommeltua muutakin kuin tuo kantopaneeli tällä viikolla :) mm. tämän kokeilupipon, fleecestä ja trikoosta. Seuraavana tekolistalle siis Esikoisen ja Kummipojan pipot!

Vaippapinokin tuli kuvattua, tässä kaikki käytössä olevat (kun neiti oli kertsi päällä) :) 2xFuzzibunz, 11xMyllymuksut, 2xjonkun tsi, yksi Hilivinksis ja yksi Niikki, kaikki taskuvaippoja.



Edelliseen julkaisuun on lisätty kuvia kantopaneelista!

perjantai 22. marraskuuta 2013

Tsi-kantopaneeli takkiin


Tänään sain aikaiseksi viimein ommella toisen kantopaneelin suosikkitakkiini :) edellinenhän oli pelkästä fleecestä tehty versio, ihan kiva sekin, muttei niin lämmin tai sadetta pitävä kuin märkään syksyyn tarvitsisi. Ostin sitten Eurokankaasta metrin palan ulkoilukangasta, fleeceä piti olla kotona. Ei vaan ollut enää turkoosia tarpeeksi, joten vuoriksi tulevana sain tyytyä pinkkiruskearaidalliseen versioon ;) ulkoilukangas on tommonen petrooli väriltään, ei löytynyt palakankaista kivaa turkoosia, joka olisi ollut pinnoitettu sisäpuolelta.


Vetoketjukin löytyi taas Eurokankaasta, sattumalta siis oli samaa merkkiä (Coats Duet Opti) kuin takin (Rukka) oma vetoketju, katsoi vain oikean numeron. Hassua kun piti myymälän tätiä opastaa löytämään oikeanlainen. Oikealla olevassa kuvassa alempana ensimmäinen versio, turkoosia fleeceä ja tummanruskea vetoketju. Tästä ulkoilukankaisesta versiosta tuli vähän leveämpi, koska kangas ei jousta yhtä paljon kuin pelkkä fleece.


Muuta ei sitten tarvitsekaan :) vielä on ajatuksen alla tekisinkö kiristysnyörikujan vielä noin lapsen kaulan kohdalle, vai jätänkö tuollaiseksi. Heijastinkuvan ajattelin ommella vielä keskelle paneelia, jotta näkyisimme asiaankuuluvasti :) Huppu muuten muodostuu paneelin yläosasta vetoketjun avulla.


muoks. 31.1.14: lisäsin tosiaan pyöreän mallisen heijastintarran keskelle yläselkää, ei tarvinnut ommella ja näin tehdä reikiä päällikankaaseen. myöskään reunoja ei ole viimeistelty, ja hyvin on pelittänyt tämän talven :)

tiistai 19. marraskuuta 2013

Uutta!

Päätinpä koota liinatietoni yhteen ja teen jokaiselle liinahankintavuodelle (okei, ehkä joudun osittamaan 2013:n ;)) oma sivun tämä blogin yhteyteen :) esittelen niissä liinoja ja muita ergonomisia kantovälineitä, joita tielleni on tupsahdellut.

Tämäkin pino on jo ehtinyt muuttua jonkusen verran ;)

Ohan nuita käyny, laskeskelin että Kuopus on käynyt ainakin 30 kantovälineessä :o itselläni on noin 20kpl tällä hetkellä...eli on ollut nopeaan lähteneitä ja ihan lainavälineitäkin.

Sittenpä miettimään millaisen jaon tekisin 2013 liinojen kanssa :D trikoiset, puuvillaiset kudotut, muut kudotut, reput, neliöt, rengasliinat? Kronologisessa järjestyksessä? Pituuden mukaan? You deside ;)

lauantai 16. marraskuuta 2013

Uusi kantoliina ja muuta mukavaa


 Tässäpä se viime kuun lopuksi tullut uusi liinani :) Ellevill Zara Sophia puuvillaa koossa 7.


Olin tilaamassa Ellevillen -70% päiviltä pellavaista Jade Chilliä, mutta maksettuani tilauksen olivat ne ehtineet loppua. Tilalle tarjottiin joko tätä Sophiaa tai Jade Mingiä, ja koska en vihreästä piittaa yhtään, otin pinkin Sophian. Tilauksen tein tiistaina ja uskokaa tai älkää, torstaina oli maksikirje ovella :o Norjasta 2 vuorokaudessa. Ei voi muuta sanoa, kuin että sattuipa hyvä mäihä, oon kuullut monen jääneen ilmankin, kun ovat hävinneet matkan varrella tai sitten ovat joutuneet tulliin.

Vielä siististi paketissaan. Jännä kun olin odottanut kokonaan vaaleanpunaista liinaa ja sieltä saapuikin beige/vaaleanpunainen...;)
Mytty nimeltään Sophia.
Ellevillet on hyvä silittää aina pesun jälkeen, pinta tuntuu aivan eriltä niin :) täytyy kyllä sanoa että päälle 5m liinaa on aika raskasta silitettävää ;) Tässä näkee hyvin Zara-kuvioinnin.


 Ja mikä kiilto liinassa olikaan pesun ja silityksen jälkeen, aivan kuin silkkiä. Yllättävän tukevaltakin tuntui tuon 9-kiloisen muksun kanssa, onhan tässä toki varmaan vielä uutuuden jäykkyyttä, vaikka täytyy kyl sanoa, etteivät Ellevillet sieltä jäykimmästä päästä uusina olekaan. Tämä tosin on eka täysin uusi liinani, loput ovat käytettyinä mulle tulleita.


Kun uudesta liinasta tuli otettua virallinen kantokuva, niin pitihän sitä ottaa yhdestä suht uudesta liinasta myöskin, eli Natibabyn Mulusta. Ihana villainen liina, jolla tarkenee ulkoilla :) sopivan jämäkkä myös muksun kantamiseen.


Junasukatkin sain valmiiksi, Seeprajunat nimeltään ;) Lankana siis Regian Zoofari seepra-lanka. Toiset neulomani villasukat ikinä! Vieressä syksyn eka pipo, Vohveli (Violet Waffles -ohje ravelryssä), lankana Dropsin Big Delight. Piti tulla itelle, mutta jäi hitusen matalaksi, joten esikoiselle menee jos suostuu käyttämään ;)




Vaippoja alkaa olla tarpeeksi 3 päivän pesuvälille, jos kaikki olisivat tietynlaisia niin riittäisi hyvinkin, mutta jos joutuu tyytyy "surkeampiin" niin niitä ei tuu niin varmasti käytettyä. Noi pari Fuzzibunzia on semmoisia, löytyy koot M ja L, mutten ole vielä tullut sinuiksi kumpi on parempi. Pinoista puuttuu pari, ja pari on tullut näiden kuvien jälkeen lisääkin, mutta noin suurin piirtein meidän vaipat on tässä :) Suosikkini on tuo pinkki tasku fleecesisuksella.


Viikko sitten vietettiin isännän neljättä isänpäivää (hassua, kun lapsikaan ei ehtinyt täyttää 3 vuotta ;)), tämmöisen kakun väsäsin. Olipahan makea ja herkullinen väsäys, vaikka itse sanonkin ;) taidan tehdä tuon pienemmän kokoisia kakkuja vastedes, esikoisen synttäreille väsätty isompipohjainen kakku ei oikein onnistunut mielestäni.


3-vuotislahjakseen Esikoinen sai mm. värityskirjan+puuvärit sekä heppatalli-legosetin, joilla puuhasteltiinkin sitten loppupäivä :)

Pitihän sitä toinen pistää myös liinaan suuren päivän kunniaksi, mielellään tuo tulikin :) Kuopus nukkui harvinaisesti kaukalossa hetken aikaa kauppareissun jälkeen, ei olekaan pitkään aikaan moista tapahtunut!

torstai 14. marraskuuta 2013

Muisteloiden loppurysäys ;)


Ollaankin päästy sitten lokakuuhun. Eli viime kuuhun. Hui! 7kk on mennyt niin että huhheijakkaa, eihän tässä meinaa perässä pysyä! No mutta 7kk höpötyksiä seuraavalla kerralla, nyt lokakuuhun ja puolivuotiaaksi kasvuun :) kasvun aikana ehdittiin jopa nukahtaa syliin, alkanee olla viimeisiä kertoja, kun semmoista tapahtuu..


Lokakuun alussa Kuopus alkoi olla erittäin kääntyväistä sorttia ja viihtyi itsekseen lattialla pitkiä aikoja. Konttausnytkytyksiäkin alkoi tulla (kuvassa). Kantotarpeet olivatkin sitten erittäin vähäiset, isosiskon hakureissut päiväkodista ulkoiluineen ja satunnaiset kaupassakäynnit, siinäpä ne. Myönnän olevani erittäin laiska mihinkään lähtijä, joka voisi elää suljettuna sisällä kuukausia, jos siihen olisi mahdollisuus ja langat ei loppuisi kesken :D toki niitäkin saa postimyynnistä ;) Pari tekelettä tuli tehtyäkin lokakuussa, itselle (kuvassa, lanka Novita Polkka Ruoste, ohje inspiroitu) ekat sukat ikinä ja jatkoksi aloitin Kuopukselle junasukat :)


Sain myös ommeltua jotain! Eli ompelin Kuopuksen kantamiseen wraptain eli neliöliinan levitettävin olkaimin. Tähän käytin viimeisen palan puuvillaista Didymos Eva -liinaa paneeliin (toinen puoli värjättyä liinakangasta), toisesta kantovälineestä olkaimet (samaa Eva-liinaa), jotka oli  valmiiksi ommeltu (itse) alkupäästä topatuiksi ja loppuosa avautuu sitten puolen liinan levyisiksi olkaimiksi. Huppuun käytin myös pinkkiä fleeceä ruskean liinakankaan seuraksi. Sopii sekä edessä- että takanakantoon :) unetkin näyttää maistuvan...


(taakse en osaa vielä kunnolla levittää olkaimia, joten menevät vain ristiin takana, kuten neliöliinoissa yleensä)


Pientä varusteluakin oli jälleen ilmassa. Kantotakin tilalle ostin kaverilta Äiskä fleecekantoponchon (MamIdea, vasemmalla) ja lisälämmikkeeksi fleecekantoliivin (Peekaru/Boba, oikealla). Toivottavasti näillä mennään suurin osa talvesta :) Villainen liina on järestään aina päällä, kun ulos lähdetään.


Aiemmin olin jo hankkinut kantosuojan (MamIdea), johon löytyy lisäksi tehty teddylämmike. Monenlaisella kombinaatiolla on siis mahdollista lähteä reissuun :) Mutta kaikista vie ehkä voiton, toistaiseksi, tsi-kantopaneeli olemassa olleeseen ihanan turkoosiin takkiini. Eurokankaasta löyty sopiva vetoketju omaan takkiin (sattuivat olemaan samaa firmaa :o ) ja ompelin fleecestä paneelin, joka pitää takin yhtenäisenä eikä oo ilmarakoja juurikaan, joista tuuli pääsisi puhaltamaan. Mielessä on tehdä vielä toinen versio, lämpimämpi (kaksi kerrosta kangasta ja ehkä jokin muu ratkaisu yläreunaan).


Onneksi lokakuussa oli suht hyviäkin ulkoilukelejä. Käytiin koko perheen kävelyllä eräänä sunnuntaina, esikoinenkin pääsi isille reppukyytiin (tsi-reppuun), se kun otettiin varuiksi mukaan, jos likka ei jaksa koko matkaa kävellä. Kevyempi tuo oli kantaa mukana kuin rattaat ;)


Talvikin piipahti, ja Kuopus pääsi näkemään ensilumen :) Tässä menossa villarengasliinalla autolle kauppareissua varten. Lenkille lähtiessä kaikki vaatteet ja asusteet villaa, villaliinan sisälle, kantopaneelin alle.


Isosiskokin innostui taas kantamisesta  nähtyään Kuopuksen niin monesti äidin kyydissä. Halusi käyttää omaa liinaansa, sekä taakse että eteenlaitettuna. Oma pikku "kuopuksen nimi" nukke kyydissään.








Tulipa sitä harjoiteltua taas masureppua, johon nelosen kokoinen Didymos Eva (villainen) sopikin kuin nakutettu :) niitä harvoja kertoja siis kun olen saanut kyseisen sidonnan onnistumaan :)








Lasten kanssa tuli touhuttua paljon sisätiloissa, ja tulipa kokeiltua tandemkantoakin ;) Kuopus selässä tsi-wraptaissa ja esikoinen kiepautettuna rengasliinaan eteen. Ainakin esikoisella oli hauskaa.
Palloa tuli pelattua, ja turvallisinta Kuopukselle oli ottaa selkään reppuun mukaan, eipähän ollut tekemässä tuhojaan tai jäämässä alle.


Ja vielä lopuksi kuukauden liinahankinnat :D hmm, jotenkin paisunut käsistä tämä homma ;)





Samasta osoitteesta saapuivat värjätty Ellevill Jade 5,5 kokoisena sekä Natibaby Mulu villainen 6 (josta onkin tullut luotto ulkoiluliina).


Meillä käväisemään saapui alemman Girasolin kaveriksi (se tosin lähti myöskin) Rainbow Springs, 2-koon liina, josta piti tulla rengasliina lähtevän tilalle...noup, sekin lähtemäisillään :) Ei tunnu Girasolit meillä pysyvän, ei oo vielä se täydellinen löytänyt tietään kotiin...





Ja tästä paketista sitten juttua seuraavan kerran ;)